Je kunt in mijn praktijk terecht voor een sportmassage en/of ontspanningsmassage

Sportmassage

Door regelmatig gebruik te maken van een sportmassage

-voorkom je blessures en pak je bestaande blessures aan,
-herstelt je lichaam sneller na inspanning,
-verbetert de doorbloeding,
-vermindert het vermoeidheidsgevoel,
-verlaagt de spanning in de spieren,
-verdwijnen eventuele verhardingen in de spieren.

Voorafgaand aan het sporten kan een activerende massage worden toegepast. Hierdoor worden spieren al deels opgewarmd voordat je begint met sporten. Let wel, deze massage vervangt niet de warming up!


Een herstellende massage na afloop van het sporten bevordert de afvoer van afvalstoffen uit de spieren, waardoor spierpijn zoveel mogelijk wordt voorkomen.


Ook niet-sporters kunnen te maken krijgen met overbelasting van spieren door bijvoorbeeld werkdruk, stress, verkeerde houding, langdurig zitten en huishoudelijk werk. Ook hier geldt dat een sport- of ontspanningsmassage heilzaam kan zijn.

 

Ontspanningsmassage

Een ontspanningsmassage is ideaal als je stress ervaart. Door toepassing van diverse rustige handgrepen worden afvalstoffen versneld afgevoerd en er ontstaat een betere doorbloeding in de spieren. Je ademhaling wordt dieper en je komt volledig tot rust.

 

Overige massages

 

kruidenstempelmassage

Bij een kruidenstempelmassage stempel je het lichaam met warme kruidenstempels. Dit heeft een verwarmend en kalmerend effect. Na het stempelen volgt een ontspannende oliemassage.

 

Hotstonemassage

Een hotstonemassage is een massage van het lichaam met afgeronde basaltstenen van ongeveer 45 graden. Ze worden verwarmd in een warmwaterbad. De hitte en de druk van de stenen dringen diep door in de spieren. Na de massage met de stenen volgt een ontspannende oliemassage met de handen en een afluiting met een voedende bodylotion. De hotstone massage verlicht spanningen en geeft je nadien veel energie.

Beide massages zijn een echte verwennerij voor het lichaam!

 

Nieuw!

Lomi Lomi massage

De Lomi Lomi massage is een onderdeel van de traditionele Hawaiiaanse geneeskunde, die decennia lang werd doorgegeven van familie op familie.

Lomi Lomi wordt gegeven als een vloeiende dansende beweging met voornamelijk de onderarmen over de volledige lengte van het lichaam. Er wordt een ruime hoeveelheid olie gebruikt.

Tijdens de massage wordt gemasseerd met ALOHA. ALOHA betekent “levensadem”. Werken met ALOHA, betekent masseren met veel intentie en aandacht.

Je masseert vanuit je hart.

Een belangrijk verschil met de andere massagevormen die ik aanbied, is dat de ontvanger niet volledig met handdoeken wordt bedekt. Een sarong wordt zo gevouwen dat het lichaam zoveel mogelijk onbedekt is. Dit maakt het aanzienlijk gemakkelijker om de vloeiende bewegingen over het lichaam uit te voeren.

In mijn praktijk geef ik de Lomi Lomi massage alleen aan vrouwen.

 

 

 

 

Login Form